Haarverzorging & producten

Zorg dat je na het wassen je extensions helemaal droog föhnt. Doe je dit niet dan kan het haar gaan klitten. Ook is het verstandig om je haar als je gaat slapen het in een vlecht of in een staart  te doen. Ook dit voorkomt het klitten van je haar.

Haar kan niet tegen warmte en kan beschadigd raken door (veelvuldig) gebruik van een stijltang, föhn, krultang etc. De punten worden droog en breken af. Ook neemt de elasticiteit en de glans af. Gebruik daarom altijd een heatprotector om je haar te beschermen.  Was je haar ook met lauw warm water en zorg ervoor dat je je  krultang / stijltang niet hoger zet dan 160 graden.

Ik adviseer de verzorgingsproducten van Original Socap en Euphoria One omdat die geen sulfaten, parabenen en chloride bevatten die je extensions en je eigen haar kunnen beschadigen. Haarproducten van de drogist, supermarkt of zelfs de duurste kappershampoo zijn meestal niet geschikt voor mijn extensions.

Kleurshampoo, zilver shampoo en anti-roos shampoo zijn altijd schadelijk voor de beschermende coating van je extension en moet je dus NIET gebruiken.

Hairextensions hebben een intensieve verzorging nodig van 5 producten:

  1. Shampoo zonder sulfaten, parabenen en chloride;
  2. Conditioner zonder sulfaten, parabenen en chloride
  3. Masker om het haar te voeden en te verzorgen;
  4. olie voor het voeden van de extensions en de glans
  5. Heatprotector om het haar te beschermen tegen diverse warmtebronnen.

Mijn advies is, verf je extensions niet zomaar anders gaat de coating van het haar verloren en zullen ze sneller droog en dof worden.  Het is wel mogelijk maar raadpleeg hiervoor eerst mij voor advies zodat je niet voor nare verassingen komt te staan.

 

 

 

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen